Esențe și mister-Egipt I

Perdeaua tremură domol în adierea ușoară și caldă a bancului saharian de căldură care se răsfrânge ca o adiere ușoară de vânt. Micile adieri calde aduc un strop de hidratare, o perfuzie vitală pentru mediul acesta deșertic. În tot acest timp, ochii cad peste mare, depășesc viscozitatea perdelei și rămân înmărmuriți la tabloul animat, însuflețit de sclipirile enigmatice din pictură, întreținute de valurile mării, care la un interval regulat și scurt lovesc țărmul.

Mă trezesc în Egipt, în mijlocul Orientului, pe continentul african. Aici totul e diferit, civilizația, cultura, clima .

Cu o pasiune pentru Orientul Mijlociu și cu o intensă curiozitate de a mă izbi de cultura, esența și misterul acestor locuri, mă ivesc pe tărâmul unde voia bună se împletește cu credința intensă, dar și cu modul obișnuit de a perpetua tradițiile neschimbate, în perfida curentelor moderne care tulbură întreg globul. Aici ritmul oriental, simțurile, sentimentele și trăirile se reunesc sub conceptul de sinestezie. Densitatea mare a oamenilor pe m2, familiile numeroase, toate se reunesc în conceptul extins de familie.

Oameni relaxați ticsesc străzile și într-un mod haotic curge viața. Aici totul este diferit, în inima orașului oamenii se opresc pe spații verzi și se roagă, își găsesc propriul loc, evadează din spațiul aglomerat în cămara sufletului.

Modul haotic de a conduce, de a traversa strada, de a te face comod oriunde pare puțin strange, dar în tot haosul există ceva care te atrage. Ceva aparte, un mod de viața. Un stil de viața care depășește granițele normale, dar rămâne în parametrii, cel puțin pentru această civilizație.

De-a lungul străzii, precum și întregii țări, bărbați în cămăși lungi, largi, din materiale fluide și culori neutre se plimbă ca niște stafii sau îngeri pe străzile îngrămădite de suflete. Femei cu veșminte lungi, în culori închise sau rareori deschise mențin cultura și respectă tradiția, acoperindu-și trupul și lăsându-și doar ochii la vedere. Desigur, amprenta secolului s-a imprimat și aici, iar multe au renunțat la valul de pe față. Sunt zâmbitoare și nu privesc cu regret la faptul că nu pot purta anumite haine. Ele redefinesc conceptul de feminitate și accentuează atitudinea. Încet, cu pași mici, uneori puțin vizibili, dar siguri, femeile încearcă să-și depășească condiția, dovadă fiind ambiția lor de a studia. Cu toate că dezvoltarea lor sporește , bărbații sunt încă cei care ocupă majoritatea funcțiilor. O realitate care încercă să fie depășită. Încă de la primul contact cu țara, cu oamenii și cu cultura simți cum câmpul de percepție se dilată și sentimentele se amplifică. Poarta sufletului se deschide, iar creierul stochează amintirile pentru a le înoda pe șirul amintirilor. Oamenii descriu perfect continentul, cu piele de dark chocolate, părul creț și zâmbet larg, alb-sclipitor. Sunt primitori, te așteaptă cu ceai în magazin și te invită la negociere.

Esențele de parfum sunt la ele acasă,…însă sunt letale pentru suflet.😅 Sunt parfumuri naturale, fără alcool și sunt preparate pe loc, după propria preferință, după zodie sau gusturi. Panorama e de vis, marea cristalină, care parcă e răsfrântă în mii de sclipiri de diamante. Mediul acvatic adăpostește un întreg ecosistem, pești pictați în imprimeuri se pitulesc printre ierburile marine și corali. Pe lângă experiența vizuală pe care peștii ți-o creează, există și alte activități care îți îngrămădesc în suflet o mulțime de trăiri și sentimente. Următoarele experiențe și trăiri în articolul următor.

Let’s your dreams run and enjoy! Signed, GD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s