Ploaia inima-mi domolește

Când pământul fumegă și căldura răbufnește ca un val saharian care carbonizează totul, febra se infiltrează până în cele mai adânci abisuri ale pânzei freatice. Găleți de apă se năvălesc asupra pământului și ca un izvor care potolește trecătorul însetat, asemenea moșia își găsește tihna în picurii netulburați veniți ca o blagoslovenie. Picurii cad haotic, dezordonat în ritmul lor veloce, potolind setea pământului. Terenul pământiu soarbe cu putere și se încarcă pentru o perioadă. În jocul picurilor de ploaie, păsările se scaldă în ochiurile din asfalt și crează unde ce se transmit cu rapiditate spre marginea incertă a scobiturii.

De la fereastră, totul se observă mai bine. Ferit de năvala apei, dar cu o dorință puternică de a mă arunca în bătaia ei, trupul înțepenește și ochii rămân imobilizați la granița dintre sticlă și neputința de a mă lăsa lezat de micii stropi.

Pe pământul pătat, cu multe răni și arsuri, ploaia purifică și duce cu sine în adâncuri negreala. Plasa dinamică de picuri alcătuiesc un show natural, unind cerul cu pământul printr-o perdea de apă.

Scurt timp mai târziu mă arunc în ploaie…Ferit de o umbrelă, picurii se preling ușor pe materialul din care este confecționată. Cad ușor, dar continuu. Mânat de dorința de a dansa prin ploie, las umbrela în bătaia ei și fug! Mă arunc energic în ploaie, …cu doi pași valsez la dreapta, iar cu alți doi în sens opus. Nu simt răcoare, ci doar căldură. Nu simt frisoane, ci ardoare. Nu simt durere, ci plăcere. Nu ma întristez, ci râd cu putere.

Ne întrecem zilnic, fugim și patinăm, dar adevărata esență e la unirea dintre natură și om.

Signed, GD.

Let’s your dreams run and enjoyyy! 🙂

3 gânduri despre &8222;Ploaia inima-mi domolește&8221;

  1. Omul este înzestrat cu puterea de a visa, cred eu că este un dar de neprețuit. Putem să transpunem lumea prin filtrul imaginației. Chiar și asa, cu toate nefastele, natura e frumoasa și are multe de oferit. Farmecul naturii niciodată nu se alterează, e o legătura indisolubilă.😊

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s