Enigma din corespondență

Un joc de cuvinte, un mister, o ghicitoare fără înțeles, un labirint fără de sfârșit. Când drumurile se intersectează ori înaintează pe sens unic, viața o ia la fugă, gonește grăbită și asaltă vijelios tot ce întâlnește în calea sa, mai puțin o clipă, o clipă cât o viață. O clipă depașită de granițele temporale, dezlegată de efemeritate și devenită atemporală prin existență proprie.

Când tumultul se intensifică, haosul se adâncește și misterul crește, enigma e cheia ce dezleagă misterul. In colțul sufletului am găsit un crâmpei de lumină, un colț de perete nevăruit, dar totuși atât de tonic, proaspăt, primitor chiar. Sprijinit de peretele plin de articulații și ramificat de vene, rolul vital e esența vieții. In mediastin, în cutia toracică, unde viața biologică este pompată și întreținută la fiecare secundă, o altă viață înflorește. Inima, responsabilă de existența biologică a omului, întâlnită ca și cheia iubirii și devenită un simbol al celui mai nobil sentiment, e cea care ne descoperă partea cea mai frumoasa din noi. Parametrii cresc, emoțiile se răspândesc și raționalul se dizolvă în profund.

Pașii scârțâie pe podeaua veche, ușa se dezlănțuie în bătaia vântului, în timp ce ferestrele opun rezistență în fața vremii neobișnuite pentru mijlocul verii. În mijlocul încăperii, o scrisoare își așteaptă destinatarul. O corespondență sintetizată într-un timp interior, transpusă într-un colț al antecamerei din inimă și înecată în cuvinte. Ingrămădită cu fraze și înăbușită de gândurile ce au prilejuit scrierea acesteia, totul rămâne nemișcat. O urmă, un pas înapoi, un pas înainte, un drum drept, fără abateri, un singur destinatar și o singura scrisoare. O clipă trăită la nesfârșit, o enigmă și o corespondență. Respirația cade greu, bătăile inimii străpung liniștea și tot ce e gol se umple de frumos.

Signed, GD.

Let’s your dreams run and enjoy of life!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s