Jurnal de Barcelona – I

22 Iunie-ora 16:30 mă îmbarc spre Barcelona, pregătit de o nouă experiență și cu un cufăr destinat amintirilor și momentelor de povestit toată viața. Aproximativ 3 ore mai târziu aterizez pe El Prat, iar primul meu contact cu Barcelona a fost aerul înăbușitoar, de-a dreptul sufocant. Palmierii străjuiți de-a lungul drumului, arhitectura excepțională, frumusețea orașului scăldată de mare, turiștii pierduți printre locuitori care trag de trolere prin centrul orașului, zâmbetele largi, toate contribuind la conturul orașului.

Hotelul a fost ales special, de inspirație Titanic, cu mici accente moderne. Mobilierul, candelabrele, tavanul, holurile, toate erau atent stilizate după design-ul feribotului renumit. Ușile de la hol erau cu hublou, exact ca cele dintr-un vapor clasic, în timp ce aranjamentul camerei prevedea mobilier din lemn sculptat, cu lustre și veioza clasice, asemena celor din Titanic. Ceea ce a fost impresionant era arhitectura restaurantului, care prevedea detalii arhitecturale de excepție pe tavan. Oamenii, atât din cadrul hotelului, cât și cei din afara, fie vânzători sau localnici, erau mereu dispuși sa îți răspundă și să-ți ofere din căldura lor. Străzile mereu aglomerate, cu terase neîncăpătoare, erau strategic așezate. Cu o priveliște superba asupra magazinelor, La Rambla, cunoscuta pentru magazinele de branduri celebre, este un loc imposibil de a prinde un loc la o terasa. Cu toate astea, ne-am ambiționat, iar după ce s-au ridicat câțiva ruși, ne-am grăbit pentru a ocupa locul. Chelnerul spaniol vorbea o engleză perfectă, dar cu un accent amuzant. Clasica Sangria și paella cu fructe de mare și cârnați chorizo a fost meniul pentru care am optat în prima seara, clasic și bun! După ce am terminat, desigur, am vrut să mă strecor prin mulțime și să mă scufund în magazinele celebre, ce-i drept, nu mi-a ieșit! Am colindat câteva magazine, am luat din fiecare, dar mi-am promis să vin a doua zi, când voi putea petrece timpul exclusiv pentru shopping.

Sejurul era de 10 zile, dar cu un itinerariu bine stabilit pentru fiecare zi, de aceea programul era full. Am reușit să vizitez tot ce mi-am propus, majoritatea obiectivelor. Sagrada, reprezentativă pentru Barcelona, m-a surprins prin arhitectura ingenioasă gândită de Gaudi. La Montserrat am descoperit un centru monahal care primește cu căldură turiștii, dar și un peisaj de vis. În parcul Guell am urmărit în detaliu și am admirat. De asemenea, casa Milla și Batllo, ambele realizate de Gaudi, am reușit să le vizitez și să îmi bucur privirea. În piața celebră La Boqueria am băut cel mai bun fresh: pina colada, fructul pasiunii și ingredientul secret al vânzătorului. La muntele Montjuic am petrecut o seară minunată, o mulțime de oameni dansau pe muzica care răsuna din fântânile magice, în timp ce jetul se unduia pe ritmul muzicii și pe jocul de lumini. Aici priveliștea este superbă. Piața Cataluna, Catedrala La Seu, universul apei de la Aquarium, toate minunate!

Part II- soon.

Let’s your dreams run! Signed, GD.

2 gânduri despre &8222;Jurnal de Barcelona – I&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s