Anestezie de vară

E unsprezece fără cinci și parcă nu mă mai satur să inspir aerul văratic la o cană de ceai. Da, e noapte, orașul e scufundat în obscuritate, iar lininiștea se așterne ca o plapumă dorită în serile de iarnă. Când totul e anesteziat de vraja nopții, doar cele câteva faruri străpung plasa întunecată a lui Hades și încerca să răzbească în imperiul parcă prea întunecat.

La cană mea de ceai, mă bucur de tot ceea ce mă inconjuară. Vara, poate cel mai frumos expusă în nopțile călduroase ale ei, mă anesteziază și îmi produce efectele mult dorite. Cerul, parcă mai neprețuit că altă dată, își etalează nestematele sale. Bolta înfățișată ca o plasă îngreunată, risipește sclipirile sale pe pământul negricios. Răpus de sclipirile orbitoare, îmi acopăr ochii și mă las adormit de sinestezie. Într-un ansamblu ce întrunește o epavă de simțuri, sufletul exaltă. Într-un pas alert și un suflet înăbușit de tumultul uman, natura e perfuzia vitală. Un decor amplu, o organizare simplă într-un mare haos. Creat cu precizie , universul a avut nevoie de un Proniator la cârmă și de un om care să puncteze răvășeala.

Medicament natural cu anesteziere generală, vara poate provoca efecte care încorporează euforia în definiția ei completă. Aș sta ore întregi și, sunt convins că nu aș mai termina detalierea. Cadrul e unul de poveste, vara- împărăteasa care domină, iar eu, umanul încătușat în față naturii. Ochii pătrund, dar inima este cea care decodează. În cuprinsul poveștii am descoperit inima edificatoare a vieții .

Închideți ochii, luați o cană de ceai când întunericul se zbate pentru supremație și lăsăți-vă anesteziați de profund. În abisul nopții, visul unei nopți de vară rămâne imprimat în eternitate.

3 gânduri despre &8222;Anestezie de vară&8221;

  1. Cum fericirea este o stare de spirit, așa poate fi înțeleasă și această anestezie despre care vorbesc, e construită pe substrat metafizic gândirea.🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s