Culorile vieții

Vârful creionul se ascute la prilejul unei noi vieți și începe să traseze pe hârtie destinul omului, a cărui finire se ascute într-un contur fără de sfârșit. O carte stă deschisă și așteaptă sa-și spună povestea. Pagini albe și fine creează un joc tactil la atingere, în timp ce sunetul paginilor răsfoite este cauzat de adierea răcoroasă a vântului. Cu mină neagră se trasează linii groase, proeminente, alteori ușor vizibile, slabe, care ne dezvăluie un contur incert al vieții. Ne stabilim în fața scenei, poziționăm reflectorul și ne așezăm timid sub lumina difuză. Suntem în fața unui televizor alb-negru, alteori color și vizionăm derularea propriei vieți. Cadrele sunt multe, diferite, antrenante și dinamice, presărate de dulceața vieții. Rolul personajului nu ne este cunoscut, dar instinctiv cunoaștem cum să reacționăm.

Ne pictăm în culori vii și creăm contraste. Aici, în povestea mea, vitalitatea este redată de săngele care aleargă grăbit prin conducte, ce urcă și coboară prin capilare, pulsând la nesfârșit viața biologică.În acest tablou al vieții suntem expuși în toatalitate, aici suntem actorii care excelează pe scenă, care își exersează talentul, în timp ce alteori suntem izbiți de realitatea cruntă, care în tonuri neutre ne propulsează în roluri negative, cu o paletă pală de culori.

Desigur, ne dorim să fim pictorii existenței, să colorăm și să accentuăm în tonuri luminoase parcursul vieții. Dar…viața este un amalgan de sentimente, de creze, de trăiri și experiențe de neuitat. Există o poveste nouă la fiecare ceas, la fiecare zi, colorată în diverse nuanțe. Vă asigur că fără aceste tonuri, chiar și cele întunecate, ne-am iradia de lumina la care am putea fi expuși și ne-am îmbata de ea. Lumina e ceva pur, iar puritatea e noblețe, sfințenie. Lumina e haina sufletului, dar mai greu haina trupului. În stropi de rouă și în sclipiri de licurici ne înălțam spre ideal. Cu lumina ancestrală și cu haine diafane ne pornim in călătorie.

Ca niște exploratori ne adâncim în mister și ne reîntoarcem la adevăr. Ne expunem încercării și posibilității. Ne lăsam dominați de dorințe și semne de întrebare, în timp ce slăbiciunile sunt alimentate sau anihilate de profunzimile gândirii. Ne dezarmăm în fața sorții și ne oprim …

E frumos sa păstrezi un echilibru. Totul se întâmpla cu un scop, iar fiecare scop reprezintă un vas care așteaptă încheierea itinerariului și întoarcerea în port. Viața își impune propriile culori, dar ca un pictor ne putem colora viața în culorile dorite. Paleta e largă și diversă, ai de unde alege!😄

Let’s your dreams run and enjoy!

Signed, GD.

Instagram: gd_darius_

11 gânduri despre &8222;Culorile vieții&8221;

  1. Ne folosim de paleta de culori să dăm o notă mai caldă acestui peisaj parcă prea neutru.🙂

    Apreciază

  2. Așa e! Noi suntem la cârma vieții, suntem responsabili de culorile din viața noastră!🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s