Bucuria conștientă

Sunt sigur că toți suntem bucuroși de ceva, motive există. Dar oare, suntem cu adevărat conștienți de bucuria pe care o simțim, sau e ceva care trece neobservat?! Probabil, mulți ar zice că nu poate trece neobservată această stare de bine, dar eu vă contrazic și vă spun că da, poate trece neobservată. Nu e nevoie să fac un studiu pe caz, ci pot observa agitația persoanelor la o scurtă ieșire din casă. Oamenii trec într-un mod alarmant pe lângă mine, iar chipurile lor uită a mai afișa un cer senin. Toți sunt focusați pe ceea ce au de dus la sfarsit și uită de unul din principalele motive ale vieții: bucuria.

De altfel, bucuria se regăsește în tot ceea ce ne înconjoară. Privim infinitul cer, ne pierdem în albastrul mării și ne aventurăm printre macii colorați. Suntem bucuroși la auzul notelor înalte atinse de păsări , care în limbaje necunoscute grăiesc pe glasul inimii. Ne rătăcim printre amintiri și deschidem cufărul pentru unele noi. Alergăm pe iarbă, ne odihnim sub bolta cerească și ne pitulim sub plasa de stele. Suntem captivați de lună și cuprinși de soare. Alunecăm pe frunze și rămânem blocați de parfumul naturii. Ne îmbătăm de esențe și depozităm energie verde. Funcționăm pe mecanism de iubire, pe relaționare om-natură, ne pierdem în detalii și revenim la teorii edificatoare. Deschidem o carte, alunecăm pe cuvinte și pătrundem într-un univers. Suntem asaltați de dinamism. Pătrundem în inima edificatoare a poveștii și ne sustragem pe furiș. Închidem coperta și așezăm praful. Suntem cuprinși de amintiri, de poze ce descriu sentimente, momente, oameni dragi. Privim minunăția creației în toată complexitatea ei și ne asumăm recunoștință pentru bucuria sădită.

Bucuria unește oamenii, te face să radiezi și să expui ceea ce tu ai mai frumos, un suflet curat. Ea se maifestă printr-o explozie de optimism și de recunoștință. Nu mai spun că este combustibilul pentru o viață sănătoasă. Deci, să ne legăm de această emoție și să nu ne desprindem de ea, pentru că ea este de 2 tipuri: bucurie de scurtă durată și de lungă durtă. Bucuria de lungă durată ar trebui să ne însoțească. Să creăm bucurie, să împărțim compasiune și să sădim speranță! Bucuria e nobilă, sădește ce e frumos și dezvoltă ce e autentic! E important să fim conștienți de înzestrarea acestei componente care ne întregește ființa.

Advertisment: Bucuria poate fi molipsitoare!

Nu uita să te bucuri de tot ceea ce te inconjuară, nu crea lucruri mari pentru a simți un sentiment care apre la cea mai mică căutare!

Let’s your dreams run and ejoy!🙂

Signed, GD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s