Muzica clasică- pariziană

Când vine vorba despre muzică e un subiect care se poate întinde pe multe ore înșiruite sau chiar zile întregi, doar dezbătând, analizând și argumentând în arii sau compoziții muzicale. Muzica e pansament pentru suflet. De accea, e folosită chiar în domeniul medicinei, bazându-se nu doar pe starea interioară de bine pe care ea o dezvoltă ascultătorului, ci și pe acordurile de sunete care echilibrează sau reglează deficențele organismului. Hipocrate dezvoltă medicina, in timp ce Pitagora transpune notele muzicale( cuprinzând și armonicile) în ecuații matematice, folos ce duce la exactitatea lungimii și grosimii pe care trebuie sa aibă o coardă pentru a emite un sunet.

Trecând de micul intro, vă mărturisesc că îmi place să fiu un mic meloman, adică un susținător și adept al muzicii clasicie. Pe lângă cultura incontestabilă a acesteia, îți transmite starea epocii respective, te liniștește și te transpune într-un basm ori o altă poveste din mintea ta. E frumos să trăiești pe acorduri, să dansezi pe note, ceea ce putem spune că fac și francezii. Franța este cunoscută pentru interpreții naționali de mare valoare. De aceea, recomandările mele cu privire la acest gen de muzica- strict cu eticheta <made in France> sunt:

1. Olivier Messiaen- “Le Tombeau Resplendissant”

2. Erik Satie- “ Allegro”, “Elegie”, “Nordic”.

3. Hector Berlioz- “Le retur a la vie”.

Sunt doar câteva recomandări, dar am credința că veți descoperi voi mai mult. 🙂 Puteți încerca ceva mai actual, ceva la fel de chic și sophistiqué: Charles Aznavour/ Edith Piaf.

Let your dreams run and enjoyyy! 🎼

Signed, GD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s